dilluns, 21 de març del 2011

LA PÓLVORA BUFA

Enceníem els petardos amb mistos que compràvem en ca L'Alberto. Tres duros la caixeta de mistos i 20 duros un rastre de carpinteros. En vindre falles tots els xiquets compràvem petardos i pesàvem les vesprades tirant-los pels carrers. Hi ha veien tantes classes per triar: ixidetes, abelles rodetes, carpinteros, xinos, borles, fonts...etc
A casa, mon pare,sempre tenia una traca i un parell de dotzenes de coets d'ixida per si calia celebrar alguna cosa. Als sants, sobretot desprès del dinar de sant Vicent, tiràvem un parell de coets en el carrer. Recorde també en els dinars que feien els amics de mon pare i ma mare per pascua en les casetes. El Tio Manolo el cartero "el Rubio" nugava a una olivera un coet de foc seguit i li pegaven foc. Creaven un rebombori entre els xiquets que m'encantava. Era com tindre por i emoció al mateix temps.

En les cordaes sempre m'ajuntava amb algun amic per anar a comprar coets a la pirotècnia. Passàvem mig estiu estalviant per poder comprar unes quantes dotzenes i tirar-les l’últim dia de festes, o el dia de glòria o en falles(que son les tres cordaes oficials del nostre poble).
La veritat es que compràvem molts coets, molts. L'any que mes en vam comprar va ser l'any de festeros.Vam comprar 100 dotzenes de coets i les vam cremar en una hora...que animals érem!Ja ho diu ma mare:la pólvora bufa.
Tinc la imatge d'anar corrent per carrer de Gràcia en una canya al muscle amb el rastre de coets caiguent-me encesos,omplint de fum i foc el carrer i estar aborronat de l'emoció.
La sensació que es te al tirar coets es com una orgia infernal, com una bacanal de foc,fum i olor fort a sofre..es unic. I des de fa uns anys, irrepetible.

2 comentaris:

  1. Quina memoria tens!!! i aixo del cuet nugat ala olivera que cert es, io tambe ho recorde
    gracies per recordarmos aquells anys tan bons ...

    ResponElimina
  2. Ens encanta llegir-te Vicent

    PS: No hem obtingut reposta teua ni a gmail ni a facebook sobre l'entrada què ens vares enviar...

    ResponElimina