dilluns, 8 d’abril de 2013

SANT VICENT


Des del fons de l'abisme de les serres, els núvols llisos i grisos, s’allargassen mes enllà de la mar. Van tan lluny com els meus pensaments i les oronetes, que acaben d'arribar al niu de la cambra, m'han portat a casa el reflex de la meua Vallada.
La primavera a esclatat: els rosers despunten i els geranis comencen a florir amb força. Les glicines deixen caure, sobre el mur del jardí, pomells de xicotets capolls que a l'estiu floriran i damunt de la bassa del llavador la heura es fa ama i senyora. La pebrella i el timonet que va trasplantar mon pare, creix baix l'ombra de les falgueres, entre tulipes i liliums.

Ara  a vallada, tocaran les campanes i els carrers estaran plens de fulles d'heura , timó i romer, les vores de les cases on hi ha malalts estaran envoltades de plantes de fulla ampla i cobrellits als balcons...la processó de combregar de malalts, la coneguda com de Sant Vicent estarà  punt de començar.
I de totes les cases ixiran els homes ben mudats amb ciris grans i nous. Les generacions es barrejaran: uelos, pares i fills i desprès aniran a esmorzar i ompliran els bars de festa.
Al carrer la banda de musica es passejarà per les cases dels Vicents i picotejaran alguna pasteta i algun que altre gotet de mistela, entre tocaeta i tocaeta...

Vindrà el dinar en casa d'algun Vicent i la sobretaula s'estirarà com la vesprada...

I en tornar a casa,cansats de tanta pascua i tanta tarara, els trossos de mona sense caramull ja estaran durs i nomes valdran per a sucar en la llet de l'endemà.


1 comentari:

  1. M'agrada, m'agrada, m'agrada!!!

    M'agrada tant com dibuixes la vida i els records!

    ResponElimina