diumenge, 25 d’abril del 2010

ESPORTINS I RELLES

Esportins i relles, pales del blat,llibrells,armuts, romanes, sedàs, corda d’espart, taronges embolicades.Pebrella,llorer,timó i betònica penjant de les bigues, cabassos i ferraes,gerres d’oli i cànters buits, llegons i aixades rovellades en la paret,nius d’oronetes i marraixes d’olives adobaes, sabó de morca en el caixo de fusta, motlles de cistelles i estisores sense moll i martells sense mànec, garbes de tireta de vímet plenes de pols, melons de tot l’any penjant en cordells de pita, conilleres buides, sacs de calç ,canyes i graneres de palma...

La màgia que amaguen les cambres de les cases antigues m’encisa, estan plenes de records, de saviesa popular, de vida. Es per això, que naix aquest blog, per recordar aquella vida de terra i pols, de guardar per tindre,del pas lent i tranquil…Es un homenatge al bagatge dels meus avantpassats, de la gent major, de la gent que estima la terra com una part mes de la seua vida. A ma uela Mercedes, ma uelo Masia, ma uela Ramoneta i a ma uelo Vicent.
A mon pare per anar junts a regar a manta i córrer descalços pel bancal, per aconsellar-me baix d’un taronger, dels tripijocs de la vida i a ma mare per ensenyar-me a estimar les coses mes xicotetes i per encomanar-me l’amor passional i enèrgic que te per la terra.

1 comentari:

  1. Llegir estes entrades ma dut a la meua infantesa. Escrius molt be, amb un toc que ens transporta allà on tu vols dur-nos. Enhorabona.
    Es ficar-me on no em criden però crec que si pugueres acompanyar les entrades d'una foto seria genial. Una oroneta, un mig armut, una romana penjada de la paret emblanquinada...

    ResponElimina